Wilt u een vrijblijvende afspraak?

vul ons contactformulier in en we nemen contact met u op.

contactformulier

 

Het verhaal van 'De Zanderik'

 

”Voor de volgende storm uw boom gesnoeid of geveld, dat kan, als u Diederik Zandee maar belt”.

 

Met deze advertentietekst richtten Diederik en Yvonne Zandee zich 27 jaar geleden op de markt voor boomverzorging. Dit snoeien en vellen bleek een unieke specialisatie, want door speciale klimtechnieken kon Diederik bomen van diverse maten snoeien en rooien.

Diederik werkte buiten, Yvonne zorgde dat binnen op kantoor alle administratieve zaken goed liepen.


Na 2 jaar is De Zanderik een begrip geworden op het gebied van boomverzorging, alles draait om kwaliteit en vakbekwaamheid. 

Gemeentes en grotere instanties weten regelmatig hun weg te vinden naar De Zanderik voor het verzorgen van hun bomen. Ook is er een toegenomen vraag bij de particuliere klanten, steeds vaker wordt gevraagd of De Zanderik naast bomen snoeien, ook tuinen kan opknappen. Voor dit werk worden hoveniers aangetrokken en kan De Zanderik zich verder ontwikkelen. In 1995 telt het team van de Zanderik 8 medewerkers en wordt de huidige vestiging te klein. Het bedrijf verhuist dan naar een tijdelijk maar ruimer onderkomen. Hier kunnen Diederik en Yvonne rustig verder zoeken naar een ideale locatie voor De Zanderik.

Na lang zoeken hebben Diederik en Yvonne in 1997 de ideale plek voor De Zanderik gevonden. Op een idyllische locatie, onder de rook van Breda, staat een 19e eeuwse herenboerderij. Aan de Seminarieweg in Bavel, een prachtige oude klinkerweg omzoomd door eeuwen oude eiken en beuken, staat hun nieuwe thuishaven. Hier is ruimte voor uitbreiding en de boerderij past precies bij de sfeer die Diederik en Yvonne willen uitstalen met De Zanderik. De verbouwing van de monumentale boerderij was arbeidsintensief. De stal werd omgetoverd tot een kantoor en een kantine voor de medewerkers. De oude Vlaamsche schuur werd een opslag voor alle machines en het achterliggende perceel werd een ruime parkeerplaats voor de bedrijfsbussen.

Tijdens de verbouwing van de boerderij bleef het bedrijf groeien en ontwikkelen en is De Zanderik eind 2003 uitgegroeid tot een bedrijf met 20 vaste medewerkers voor boomverzorging, tuinonderhoud en tuinaanleg. Het enthousiasme en de liefde voor bomen en planten blijft groeien en er wordt in dat jaar, op de aangrenzende twee hectaren, een kwekerij opgezet. Geen standaard boomkwekerij, maar één met bijzondere en unieke grote bomen en heesters, voor mensen met weinig geduld. Voor de inkoop van deze bijzondere heesters en bomen gaan Diederik en Yvonne naar Italië. Bijzondere (volwassen) bomen en prachtige heesters worden door hen geselecteerd en getransporteerd naar Bavel. Een begin van een bijzondere kwekerij in potten welke gedurende het hele jaar geplant kunnen worden. Na een jaar is de “kwekerij in potten” een aanzienlijk bedrijfsonderdeel geworden en de reacties van de klanten zijn overweldigend positief.

Rutger Binnendijk, jarenlang werkzaam geweest in de aanleg van groen, ontwikkelt zich tot een zeer creatieve ontwerper van tuinen. Ter inspiratie wordt de aangrenzende showtuin bij De Zanderik gerealiseerd. Klanten zien hier hoe zo’n uniek totaalconcept van tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud, -techniek en boomverzorging eruit kan zien. Tijdens het jaarlijks terugkerende voorjaarsevenement is iedereen welkom om ideeën op te doen en de sfeer van De Zanderik te proeven.

Begin 2011 heeft Bram Zandee, de zoon van Diederik en Yvonne, zijn studies afgerond en heeft gemerkt dat zijn enthousiasme voor groen groter is dan aanvankelijk gedacht. De eerste jaren is hij werkzaam in de uitvoering bij De Zanderik en sinds enkele jaren richt Bram zich op de dagelijkse leiding. Met mooie ambities en een dosis energie vult hij het team van De Zanderik goed aan.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 27 vaste medewerkers en staat er een uniek concept dat iedere dag met liefde en passie wordt uitgevoerd.